Bestuursleden en adviseurs van Nieuwegein Fonds adviseren maatschappelijke en culturele organisaties en doen dat gratis. Hoe gaat dat in z’n werk?

Advisering

Wij worden benaderd door organisaties van uiteenlopende aard. Soms bestaan zij al heel lang, soms is het een recent initiatief van een paar mensen die samen hun buurt willen verfraaien.

In alle gevallen gaan wij met hen in gesprek om een goed idee te krijgen wat de vraag precies is. Dit omdat het plezierig is om, helemaal aan het begin, met elkaar helder te krijgen of en hoe wij kunnen ondersteunen en wat zowel de doorlooptijd en de benodigde inzet zal zijn.

Als we helder hebben met elkaar wat er moet gebeuren, zoeken wij er de juiste adviseur bij.

Heeft u nu of in het verleden organisatieadvies gegeven? Of heeft u als manager ervaring met brede organisatievraagstukken, dan maken wij graag kennis met u tijdens onze bijeenkomst. Het Nieuwegein Fonds is namelijk op zoek naar mensen die, als vrijwilliger, de rol van adviseur van het Nieuwegein Fonds willen invullen. Er zijn tal meer mogelijkheden om samen te werken met het Nieuwegein Fonds!

Financiële steun

Wij helpen graag met het zoeken naar financiële middelen voor uw initiatief. Soms kunnen we dat zelf, soms verwijzen we u naar derden zoals ‘Voor je buurt’ (www.voorjebuurt.nl). Zij zijn experts in crowdfunding.

Ondanks het woord ‘fonds’ in de naam, beschikt het NGF (nog) niet over een financieel fonds. Wel proberen we de komende jaren (2018–2020) om sponsors te vinden. Sponsors die via ons, een bijdrage aan de stad willen leveren.

En verder

U kunt meer over onze plannen vinden op de pagina Belangrijke documenten. En over onze organisatie leert u op de pagina met dezelfde naam Onze organisatie.